Pridať recept

Sviečková na smotane

ingrediencie

1 kg
hovädzie mäso zadné
2 PL
maslo
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1/4 ks
zeler
1 ks
bobkový list
štipiek
zázvor
1 ks
citrón
4 ks
celé nové korenie
1 PL
hladká múka
1/2 liter
kyslá smotana
100 g
slanina

postup

1.
Polovicu slaniny pokrájame na rezance a prešpikujeme nimi hovädzie mäso. Osolíme, okoreníme, zvyšok slaniny rozkrájame na kocky, vložíme do tlakového hrnca, rozškvaríme, mäso na slanine opečieme zo všetkých strán, vyberieme a dáme do tepla.
 
2.
Do hrnca pridáme maslo, postrúhanú zeleninu a nakrájanú cibuľu a opražíme.
3.
Vrátime mäso, pridáme všetko korenie, podlejeme horúcou vodou, hrniec uzavrieme a hodinu dusíme. Potom hrniec zoberieme z ohňa, necháme klesnúť tlak a otvoríme.
4.
Mäso dáme na pekáč, vložíme do rúry, podlejeme trochou vody a pečieme. Zo šťavy z tlakového hrnca odstránime korenie, vlejeme do mixéra a rozmixujeme.
5.
Omáčku vlejeme do kastróla, pridáme zvyšok smotany a povaríme.
6.
Dochutíme citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením. Medzi tým mäso opekáme zo všetkých strán dohneda.
7.
Mäkké a opečené mäso vyberieme, nakrájame na plátky, rozdelíme na taniere, omáčkou prelejeme a podávame s knedľami a brusnicovým kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať