Pridať recept

Polievka z hydiny

ingrediencie

300 g
mäso z hydiny
120 g
koreňová zelenina
1/2 ks
cibuľa
80 g
pór
100 g
šampiňóny
150 g
kel
1 ks
bobkový list
4 ks
celé čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
muškátový oriešok

postup

1.
Do veľkého hrnca nalejeme studenú vodu a hydinové mäso a privedieme na bod varu. Potom pridáme cibuľu a nakrájanú očistenú zeleninu. Polievku osolíme, okoreníme a varíme kým nebude zelenina dostatočne polomäkká.
 
2.
Neskôr pridáme aj šampiňóny a kel a pokrájaný pór, bobkový list a najemno postrúhaný muškátový oriešok. Varíme, kým nebude všetko poriadne mäkké.
3.
Pred podávaním polievku precedíme. Necháme len mäso a vývar. Do polievky si môžme dať uvarenú cestovinu, napr. rezance.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Domáci vývar býva často zakalený. Hoci usadeniny na povrchu polievky neovplyvňujú jej chuť ani výživovú...
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...
Pridajte do vývaru túto netypickú prísadu! Používajú ju iba skúsení kuchári a vývar chutí oveľa lepšie
Najlepšie mäso na vývar. Bude dokonale výrazný a chutný
Je to jedna z najobľúbenejších polievok a klasika našej kuchyne. Nič sa nevyrovná domácemu vývaru. Je...
TOP
Kurací vývar
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu, ale lepší nebude. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Zasýti, zahreje, dodá cenné živiny, chutí výborne a väčšina z nás si bez neho nedeľný obed nevie ani len...