Polievka z teľacieho mäsa
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
teľacie mäso bez kosti
1
ks
cibuľa
2
PL
olej
80
g
mrkva
80
g
petržlen
150
g
zemiaky
100
g
hlávková kapusta
2
strúčiky
cesnaku
1
dl
biele víno
1
KL
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Mäso si umyjeme, pokrájame na kocky. V rozpálenom hrnci opražíme cibuľku a pridáme teľacie mäsko, za neustáleho miešanie ho opražíme. Pridáme očistenú a na kocky pokrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Premiešame a pridáme asi liter vody.
2.
Varíme do polomäkka. Neskôr pridáme kapustu a pretlačený cesnak, na kocky pokrájané zemiačky, víno a varíme do polomäkka.
3.
Nakoniec z polievky vyberieme zeleninu,okrem mrkvy a zemiakov. Polievku varíme na miernom ohni, aby sa nám nestalo, že sa zakalí.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.