Pridať recept

Lievance s medom

ingrediencie

5 dl
mlieko
150 g
celozrnná múka
80 g
vločiek
40 g
med
1 ks
vajce
20 g
droždie
podľa chuti
soľ
1 dl
olej
1 ks
škoricový cukor práškový cukor

postup

1.
V mlieku rozrobíme droždie a pridáme trochu medu. Necháme chvíľku kysnúť na nejakom teplom mieste.
 
2.
Kvások pridáme do mlieka a za stáleho miešania pridávame múku, vločky, med, soľ a vajíčko. Z masy vypracujeme cesto. Neskôr pečieme na malom množstve oleja lievance.
3.
Upečené lievance jeme potriete s medom a posypané škoricovým cukrom alebo práškovým cukrom. TIP: namiesto medu navrchu je možné použiť tvaroh so škoricovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.