Cuketová horčica
6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
cuketa
1/2
kg
cibuľa
1
ks
cesnaku
1
téglik
dijonská horčica
1
PL
korenie štvorfarebné
2
PL
vegeta
1
PL
sladká mletá paprika
2,5
dl
slnečnicový olej
postup
1.
Očistenú, nadrobno nakrájanú cuketu a cibuľu dusíme v hrnci s 2,5 deci oleja. Po zmäknutí pridáme pohár dijonskej horčice, rozpučený cesnak, podľa chuti vegetu, papriku, korenie.
2.
Ponorným mixérom všetko rozmixujeme a ešte horúce naplníme do pohárov, ktoré uzatvoríme, zabalíme do deky a sterilizujeme v suchej pare 12 hodín. Z uvedenej dávky vyjde 1,5 litra horčice.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
ikzm1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.