Pridať recept

Roštenka na rošte

ingrediencie

4 ks
hovädzia roštenka
1 ks
citrónová šťava
4 PL
olej
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
trochu
horčica
trochu
bylinkové maslo
1 ks
cibuľa

Bylinkové maslo

100 g
maslo
1 ks
uhorka
1 ČL
posekaná cibuľa
1 ČL
nasekaná petržlenová vňať
štipiek
citrónová kôra
trochu
citrónová šťava
trochu
soľ

postup

1.
Roštenky jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a silno potrieme olejom. Roštenky necháme odležať v miske asi 2 hodiny v chladničke alebo na chladnom mieste.
 
2.
Grilujeme asi 6 minút z každej strany. Hotové roštenky podávame s cibuľou nakrájanou na prstienky a s bylinkovým maslom
3.
Príprava bylinkového masla. Maslo rozotrieme s troškou soli, ostatné suroviny najemno posekáme a zmiešame s maslom. Dáme vychladiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať