Pridať recept

Slávky jedlé s paradajkami a cibuľkami

Slávky jedlé s paradajkami a cibuľkami
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

2 ks
paradajka
8 PL
jarná cibuľka
3 PL
maslo
1 PL
cesnaku
1 ks
citrón
0,4 KL
chilli paprika
0,4 KL
morská soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
1 kg
slávky
2 PL
petržlenová vňať
1 ks
bageta

postup

Paradajky, cibuľku, cesnak, maslo, kôru z citróna, soľ, korenie a šťavu z chili zmiešame v alobalovej miske bez otvorov. Na pripravenú zmes rozložíme slávky. Riadne zatvoríme alobalovú misku, aby neunikala para. Naplnenú alobalovú misku položíme na horúci popol a pri otvorenom veku opekáme asi 8- 10 minút. Ak po 10 minútach opekania ostali niektoré mušle zatvorené, tak tie hneď vyhodíme ( nie sú totiž dobré ). Všetku šťavu a mušle dáme do veľkej servírovacej misy, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame ešte teplé. Kúsky chleba namáčame do omáčky.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať