Slávky jedlé s paradajkami a cibuľkami
4
porcie
23
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
paradajka
8
PL
jarná cibuľka
3
PL
maslo
1
PL
cesnaku
1
ks
citrón
0,4
KL
chilli paprika
0,4
KL
morská soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
1
kg
slávky
2
PL
petržlenová vňať
1
ks
bageta
postup
Paradajky, cibuľku, cesnak, maslo, kôru z citróna, soľ, korenie a šťavu z chili zmiešame v alobalovej miske bez otvorov. Na pripravenú zmes rozložíme slávky. Riadne zatvoríme alobalovú misku, aby neunikala para. Naplnenú alobalovú misku položíme na horúci popol a pri otvorenom veku opekáme asi 8- 10 minút. Ak po 10 minútach opekania ostali niektoré mušle zatvorené, tak tie hneď vyhodíme ( nie sú totiž dobré ). Všetku šťavu a mušle dáme do veľkej servírovacej misy, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame ešte teplé. Kúsky chleba namáčame do omáčky.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.