Pridať recept

Ríbezľové želé

ingrediencie

2 kg
ríbezle
1 ks
želírovací cukor 21

postup

1.

Ríbezle dobré opláchneme v studenej vode a necháme ich dôkladne odkvapkať. 

 
2.

Dve lyžice ríbezlí si odložíme.

3.

Ríbezle rozmixujeme a prepasírujeme -takto pripravíme liter šťavy.

4.

Šťavu nalejeme do hrnca. Pridáme k nej vidličkou rozpučené 2 lyžice ríbezlí.

5.

Zamiešame ich a pridáme želírovací cukor. Znova dobre zamiešame.

6.

Želé varíme za stáleho miešania minimálne 5 minút. 

7.

Hotovú zmes ihneď naplníme do fliaš a uzavrieme viečkom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať