Ríbezľové želé
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
ríbezle
1
ks
želírovací cukor 21
postup
1.
Ríbezle dobré opláchneme v studenej vode a necháme ich dôkladne odkvapkať.
2.
Dve lyžice ríbezlí si odložíme.
3.
Ríbezle rozmixujeme a prepasírujeme -takto pripravíme liter šťavy.
4.
Šťavu nalejeme do hrnca. Pridáme k nej vidličkou rozpučené 2 lyžice ríbezlí.
5.
Zamiešame ich a pridáme želírovací cukor. Znova dobre zamiešame.
6.
Želé varíme za stáleho miešania minimálne 5 minút.
7.
Hotovú zmes ihneď naplníme do fliaš a uzavrieme viečkom.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.