Pridať recept

Srnčie ragú

ingrediencie

500 g
srnčie mäso
50 g
maslo
3 PL
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
3 ks
celé čierne korenie
2 ks
celé nové korenie
2 ks
borievka
trochu
bobkový list
štipiek
tymian
1 PL
polohrubá múka
1 dl
červené víno
trochu
cukor
trochu
citrónová šťava

postup

1.
Na masle opražíme pokrájanú zeleninu, potom pridáme cibuľu a na kocky pokrájané odblanené mäso a osolíme. Dusíme bez podliatia, kým sa zelenina trošku neopraží.
 
2.
Prilejeme vodu alebo vývar, pridáme korenie a dusíme domäkka. Mäso vyberieme, šťavu vydusíme, zaprášime múkou, opražíme, podlejeme a povaríme.
3.
Povarenú omáčku precedíme, dáme späť na mäso a ochutíme citrónovou šťavou. Pridáme víno. Ako príloha sa hodia cestoviny, alebo knedle.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať