Srnčie ragú
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
srnčie mäso
50
g
maslo
3
PL
koreňová zelenina
1
ks
cibuľa
3
ks
celé čierne korenie
2
ks
celé nové korenie
2
ks
borievka
trochu
bobkový list
štipiek
tymian
1
PL
polohrubá múka
1
dl
červené víno
trochu
cukor
trochu
citrónová šťava
postup
1.
Na masle opražíme pokrájanú zeleninu, potom pridáme cibuľu a na kocky pokrájané odblanené mäso a osolíme. Dusíme bez podliatia, kým sa zelenina trošku neopraží.
2.
Prilejeme vodu alebo vývar, pridáme korenie a dusíme domäkka. Mäso vyberieme, šťavu vydusíme, zaprášime múkou, opražíme, podlejeme a povaríme.
3.
Povarenú omáčku precedíme, dáme späť na mäso a ochutíme citrónovou šťavou. Pridáme víno. Ako príloha sa hodia cestoviny, alebo knedle.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.