Pridať recept

Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou, FOTORECEPT

Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
3
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčová panenka
200 g
slanina
3 strúčiky
cesnaku
3 PL
olivový olej
1 KL
soľ

Omáčka

20 g
maslo
1 KL
hladká múka
150 ml
voda
100 ml
červené víno
3 PL
slivkový lekvár
1/2 ks
citrón
5 ks
sušené slivky
štipiek
soľ
chilli

postup

Jemné mäsko a v delikátnej, aromatickej omáčke...

Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
 
1.

Panenku si pripravíme deň vopred, ale není to nevyhnutné. Slaninu nakrájame na malé kúsky a pomocou špicatého noža ju prešpikujeme na niekoľkých miestach tak, aby sme do dier vložili kúsky slaniny.

Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
 
Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
2.

Slaninou naplnenú panenku potrieme olivovým olejom a plátkami cesnaku.

Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
3.

Takto namarinádovanú ju vložíme na noc do chladničky, alebo necháme krátko odležať a pečieme v ten istý deň. Prikrytú alobalom ju vložíme do rúry na 180 stupňov a pečieme 15 min. Po 15-tich minútach je panenka hotová tak akurát, viac minút by ju iba zbytočne vysušilo. Na stlačenie by z nej mala vytekať šťava.

Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
4.

Na omáčku si v malom hrnci roztopíme maslo a zasypeme hladkou múkou.

Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
5.

Potom zalejeme vodou, vínom, pridáme slivkový lekvár a premiešame.

Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
6.

Privedieme k varu a pridáme nastrúhanú kôru z citróna. Dochutíme soľou a cca 1/2 KL tekutého chilli (ale nemusíme).

Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
7.

Nakoniec pridáme na polovice rozrezané sušené slivky a necháme 10-15 min. variť na miernom plameni.

Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
8.

Hotová omáčka je hustej konzistencie a k pečenej panenke sa skvele hodí. Podávame s pečenými zemiakmi alebo bylinkovou zemiakovou kašou.

Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Fotorecept: Bravčová panenka s vínovo-slivkovou omáčkou
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Bravčová panenka: 10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Vyberte si z tých najchutnejších receptov na populárnu bravčovú panenku.
Fotorecept: Bravčová panenka s vôňou zázvoru a grilovanou zeleninou
Jemná a šťavnatá panenka v troch fantastických receptoch
Bravčová panenka je výnimočný kúsok mäska a zaslúži si malú kulinársku oslavu.
Bravčová panenka
Ako na bravčovú panenku
Najkvalitnejší kúsok bravčového, ktorého príprava je super rýchla a jednoduchá, vás očarí svojou...
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...