Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou

Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Zdroj: hanus_prg
5
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčové karé bez kosti
2 PL
olivový olej
1,5 KL
soľ
1/2 KL
čierne mleté korenie

Orechová kôrka

150 g
vlašské orechy
10 g
petržlenová vňať
2 PL
strúhanka
4 ks
žĺtok
1/2 KL
soľ
600 ml
voda
alobal

postup

1.
Doporučujem použiť na tento recept bravčové karé podlhovastého tvaru, orechová kôrka bude tenšia a lepšie prepečená. Bohužiaľ v obchode iný tvar mäsa nemali, ale i tak som si poradila, uvidíte na konci fotoreceptu.
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Zdroj: hanus_prg
 
2.
Mäso umyjeme, osolíme, okoreníme čiernym korením a zprudka ho opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji.
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Zdroj: hanus_prg
3.
Potom mäso preložíme na plech vymazaný 1 PL oleja, podlejeme 300 ml vody, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 170 stupňov. Takto prikryté ho pečieme prvých 30 min., potom mäso otočíme, pečieme ďalších 30 min. a po tretíkrát mäso znovu otočíme a pečieme ešte 30 min.
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Zdroj: hanus_prg
4.
Medzitým ako sa mäso pečie, pripravíme si orechovú plnku. Vlašské orechy (môžeme použiť i zmes iných orechov, semienok alebo sezamu) podrvíme v sáčku na menšie kusy.
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Zdroj: hanus_prg
5.
Vaječné žĺtka vymiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou, strúhankou a soľou.
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Zdroj: hanus_prg
6.
Nakoniec primiešame orechy. Všetko poriadne premiešame a necháme odležať pri pokojovej teplote.
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Zdroj: hanus_prg
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Zdroj: hanus_prg
7.
Po 90-tich minútach vyberieme mäso z rúry, dáme dole alobal a na mäso navrstvíme orechovú plnku. Keďže som mala vysoký kus mäsa a veľa plnky, rozhodla som sa mäso pozdĺžne rozrezať. Na obe časti mäsa som rovnomerne navrstvila plnku.
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Zdroj: hanus_prg
8.
Odkryté mäso som dala zapiecť na 20 min. pri teplote 180 stupňov. Podlejeme ešte 300 ml vody.
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Zdroj: hanus_prg
9.
Orechová kôrka sa krásne pripiekla k mäsu, o jej chrumkavej chuti ani nehovorím - jedna báseň ! :) Podávame so zemiakmi poliate výpekom z mäsa.
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Fotorecept: Bravčové karé s chrumkavou orechovou kôrkou
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Juraj377
17.9.2022 15:50 | |
+3 -4
"odležať pri pokojovej teplote" To znamena, masom ani nicim nehybat? Alebo po slovensky pri izbovej teplote?
Marian1122
29.1.2022 18:21 | |
+4 -3
teraz som si vsimol tento diskus prispevok, ody nikde nevidim, tak dufam, ye napisem ja ...
Marian1122
29.1.2022 19:04 | |
+5 -1
nenapisem. Urobil som aj ja kopu chyb, prihorelo mi to trochu, ale sklamanz som aj "s plnkou". Nepochutili sme si. Podla mna ten recept nie je az taky zly, neviem, co som mal urobit inak, aby sme si pochutili ...
Michal71
28.9.2021 11:44 | |
+5 -1
Škoda peňazí , energie , času , hnus , nikdy ...
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Najlepší výber: 40 receptov na prípravu bravčového karé. A nie sú to rezne!
Už hľadať nemusíte, toto je najlepší výber! 40 chutných receptov na prípravu bravčového karé
Inšpirujte sa našim výberom najchutnejších spôsobov, ako pripraviť bravčové karé.
Srbské rebierko
Rúru nezapínam, toto je najchutnejšie mäsko z jedného hrnca: Geniálne SRBSKÉ REBIERKO nemá konkurenciu, stačí jeden pohár a celá rodina sýta
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás skvelý chutný recept, ktorý si vždy celá rodina pochvaľuje.