Perfektné cesto na PIZZU
2
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hladká múka
30
g
droždie
1/2
ČL
cukor
1/2
ČL
soľ
2
PL
olivový olej
1
pohár
vlažná voda
postup
1.
Hladkú múku, droždie (môže byť sušené a aj čerstvé - je možné zmiešať aj bez namočenia do vody), cukor, soľ premiešame najskôr nasucho. Pridávame olej a vlažnú vodu až po premiešaní suchých surovín. Cesto je premiešané až keď sa vám pri miešaní urobí pekný bochník a nič neostane prilepené na stenách misky.
2.
Necháme vykysnúť, mne to trvalo cca. 40až 45 minút, podľa teplého miesta, ktoré vyberiete na kysnutie. Na vrch si dajte všetko ostatné podľa vašej chuti. Ja som si dala na vrch - paradajkové pyré, paradajky, šunku, syr a ananás. Prajem DOBRÚ CHUŤ !
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.