Pridať recept

Mramorová bábovka

ingrediencie

5 ks
vajce
125 g
Hera
250 g
cukor
420 g
polohrubá múka
1 balíček
prášok do pečiva
trochu
kôra z citróna
1 šálka
mlieko
1 PL
kakao
2 PL
rum
trochu
tuk a hrubá múka na formu

postup

1.

Žĺtky oddelíme od bielkov, žĺtky vložíme do šľahača, pridáme cukor a po častiach zmäknutú Heru a ušľaháme za občasného pridania vlažného mlieka do peny. Pridáme strúhanú citrónovú kôru, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh ušľahaný z bielkov.

 
2.

1/3 cesta vlejeme do misky, v ktorej sme rozmiešali kakao s rumom, a spolu premiešame.

3.

Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy vlejeme polovicu cesta, naň velejeme cesto zafarbené kakaom a navrch opäť cesto svetlé.

4.

Bábovku vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 40 minút. Ku koncu pečenia teplotu znížime.

5.

Upečenú bábovku vyberieme z rúry a ešte chvíľu necháme vo forme. Potom juvyklopíme na podnos, pocukrujeme a necháme vychladnúť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať