Čokoládová torta s orechmi
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
225
g
maslo
150
g
horká čokoláda
200
g
cukor
5
PL
med
1
ks
prášok do pečiva
1
PL
kakaový prášok
50
g
vlašské orechy
150
g
sušená marhuľa
300
g
marhuľový džem
2
PL
slnečnicový olej
5
ks
vajce
postup
1.
Rúru predhrejeme na 175 stupňov. Tortovú formu vymastíme. Orechy rozdrvíme a marhule nakrájame na malé kúsky. Čokoládu ( 75 g ) rozpustíme nad parou, a potom ju necháme trochu vychladnúť. Bielka oddelíme od žĺtkov a z bielka vyšľaháme sneh.
2.
Maslo vložíme do misy a rozmixujeme ho, pridáme k nemu hnedý cukor a med. K zmesi pridáme žĺtka, rozpustenú čokoládu a znovu mixujeme. Do druhej misy nasypeme múku spolu s práškom do pečiva a kakaom. Premiešame a vysypeme do druhej ( tekutej ) zmesi. Opäť riadne premiešame.
3.
Pridáme orechy a marhule a opäť premiešame. Potom do zmesi opatrne vmiešame sneh z bielkov. Pripravenú zmes vylejeme do formy. V rúre pečieme asi 45 minút. Nad parou rozpustíme čokoládu, ktorá nám zvýšila, potom do nej pridáme trochu oleja a dôkladne premiešame. Upečené tortové cesto necháme vychladnúť, a potom ho prerežeme na dve polovice. Natrieme marhuľovým džemom a spojíme dokopy obe časti korpusu. Na takto pripravenú tortu nalejeme čokoládu. Povrch môžeme posypať orechmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.