Pridať recept

Čokoládové croissanty

ingrediencie

600 g
hladká múka
1/2 liter
mlieko
1 balíček
droždie
5 g
soľ
30 g
maslo
2 ks
vajce
60 g
práškový cukor

Maslová kocka

400 g
Hera
hladká múka

postup

1.
Do misy rozdrobíme droždie a zalejeme ho trochou vlažného mlieka ( nie kvások ), pridáme soľ, hladkú múku, mäkké maslo, cukor a vajcia. Riadne premiešame a podľa potreby pridáme mlieko len tak, aby vzniklo cesto tuhšej konzistencie.
 
2.
Z hladkej múky a masla vypracujeme tukovú kocku. Pridáme toľko múky, aby vzniklo mastné cesto, avšak nie moc. Kysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na obdĺžnik. Uprostred obdĺžnika položíme tukovú kocku a preložíme cez ňu cesto z každej strany. Takto pripravenú kocku vyvaľkáme opäť na obdĺžnik a preložíme ho na tri krát. Rovnaký postup zopakujeme tri krát.
3.
Keď cesto preložíme posledný krát, necháme ho asi hodinu odpočívať v chladničke. Potom ho vytiahneme a vyvaľkáme a vykrajujeme trojuholníčky. Náplň vložíme do stredu. Croissant zrolujeme zo širšej strany trojuholníka. Potom dáme croissanty na plech, ktorý sme vystlali papierom n pečenie. Necháme ešte trochu podkysnúť ( cca 30 minút ). Nakoniec potrieme šľahaným vajcom a pečieme dozlata pri teplote 220 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
karcoolka237
3.7.2013 16:04 | |
+3 -0
V nadpise sa spomínajú čokoládové croissanty,ale v recepte o čokoláde nenachádzam ani stopu.Ušlo mi niečo?:?
Anonymný nick
3.7.2013 16:20 | |
+1 -0
v postupe je spominana iba napln. Recept je univerzalny a v tomto pripade bola zvolena ako napln cokolada.
Podobné články
Kysnuté cesto
Cesto ako pavučinka: Toto univerzálne kysnuté cesto s jogurtom je fantastické, zamilujete si ho!
Pri najbližšom pečení vyskúšajte tento recept fantastické kysnuté cesto. Krehké a extra nadýchané.
Domace listkove cesto
Tipy a triky pri pečení
Užitočný a praktický sprievodca pečením.
Dobrá plnka premení vaše mäso na delikatesu
Zdajú sa vám vaše mäsové recepty jednotvárne? Pridajte do nich zaujímavú plnku a hneď budete mať z toho...
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!