Čokoládové croissanty
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
hladká múka
1/2
liter
mlieko
1
balíček
droždie
5
g
soľ
30
g
maslo
2
ks
vajce
60
g
práškový cukor
Maslová kocka
400
g
Hera
hladká múka
postup
1.
Do misy rozdrobíme droždie a zalejeme ho trochou vlažného mlieka ( nie kvások ), pridáme soľ, hladkú múku, mäkké maslo, cukor a vajcia. Riadne premiešame a podľa potreby pridáme mlieko len tak, aby vzniklo cesto tuhšej konzistencie.
2.
Z hladkej múky a masla vypracujeme tukovú kocku. Pridáme toľko múky, aby vzniklo mastné cesto, avšak nie moc. Kysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na obdĺžnik. Uprostred obdĺžnika položíme tukovú kocku a preložíme cez ňu cesto z každej strany. Takto pripravenú kocku vyvaľkáme opäť na obdĺžnik a preložíme ho na tri krát. Rovnaký postup zopakujeme tri krát.
3.
Keď cesto preložíme posledný krát, necháme ho asi hodinu odpočívať v chladničke. Potom ho vytiahneme a vyvaľkáme a vykrajujeme trojuholníčky. Náplň vložíme do stredu. Croissant zrolujeme zo širšej strany trojuholníka. Potom dáme croissanty na plech, ktorý sme vystlali papierom n pečenie. Necháme ešte trochu podkysnúť ( cca 30 minút ). Nakoniec potrieme šľahaným vajcom a pečieme dozlata pri teplote 220 stupňov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.