Zemiaky varené s paradajkovou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
nové zemiaky
40
g
maslo
1/4
liter
sladká smotana
2
PL
paradajkový pretlak
2
strúčiky
cesnaku
1
štipka
soľ
1
štipka
korenie
postup
1.
Zemiaky zalejeme horúcou vodou a 15-20 minút varíme. Potom ich ošúpeme, osolíme a dáme do zakrytej misy. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, rozmiešame so smotanou, dobre povaríme na hustú omáčku, do ktorej pridáme pretlak, a pokrájané uvarené párky.
2.
Môžeme pridať aj roztlačený cesnak, korenie. Omáčkou zemiaky v mise prelievame. Podávame horúce.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.