Zemiakové knedlíky zo žemle a syra
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
varené zemiaky
1
štipka
soľ
2
ks
vajce
50
g
krupica
200
g
hrubá múka
Plnka
30
g
maslo
2
ks
žemľa
150
g
tvrdý syr
60
g
maslo na poliatie
postup
1.
Studené, deň vopred uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Osolíme, pridáme krupicu, múku a cesto spojíme vajcami. Žemle nakrájame na drobné kocky, osmažíme ich na tuku a zmiešame s hrubo nastrúhaným syrom.
2.
Cesto rozvaľkáme, naplníme plnkou zmiešanou z ingrediencií určených na ňu. Cesto zaguľatíme. V osolenej vode ich varíme 12-15 minút. Knedlíky navrch mastíme a podávame s kapustou alebo omáčkou podľa vlastného výberu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.