Pridať recept

Zemiakové knedlíky zo žemle a syra

ingrediencie

750 g
varené zemiaky
1 štipka
soľ
2 ks
vajce
50 g
krupica
200 g
hrubá múka

Plnka

30 g
maslo
2 ks
žemľa
150 g
tvrdý syr
60 g
maslo na poliatie

postup

1.
Studené, deň vopred uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Osolíme, pridáme krupicu, múku a cesto spojíme vajcami. Žemle nakrájame na drobné kocky, osmažíme ich na tuku a zmiešame s hrubo nastrúhaným syrom.
 
2.
Cesto rozvaľkáme, naplníme plnkou zmiešanou z ingrediencií určených na ňu. Cesto zaguľatíme. V osolenej vode ich varíme 12-15 minút. Knedlíky navrch mastíme a podávame s kapustou alebo omáčkou podľa vlastného výberu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať