FOTORECEPT: Pie "Nevsky".
10
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
370
g
múka polohrubá
17
g
čerstvé droždie
150
ml
vlažná voda
95
g
práškový cukor
1
ČL
soľ
1
ks
vajce
80
g
roztopené maslo
1
ks
vanilkový cukor
plnka
100
g
maslo čajové
100
g
Salko
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Do preosiatej múky zamiešam soľ,cukor,v strede urobím jamku,nalejem vodu a rozmrvím do nej droždie.
2.
Vidličkou zamiešam s trochou múky a nechám postáť,aby sa droždie rozmočilo.
9.
Potom ho naolejovanými rukami z misky vyberiem a dám do tortovej formy,ktorú vymažem maslom.
10.
Cesto rovnomerne roztlačim vo forme a nechám ho podkysnúť.Zatiaľ si vyhrejem rúru.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.