Zelenačka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
litre
kyslá kapusta
4
ks
zemiaky
1
ks
cibuľa
podľa chuti
sušené huby
2
PL
hladká múka
trochu
tuk
20
dkg
klobása
podľa chuti
sladká paprika
podľa chuti
soľ
podľa chuti
smotana
postup
1.
Na kocky nakrájame cibuľu a osmažíme v hrnci,pridáme kyslú kapustu a zalejeme vodou a privedieme do varu.Kapustu necháme chvíľu povariť a potom pridáme na kocky pokrájané zemiaky,sušené huby,osolíme a necháme variť.
2.
Z hladkej múky na tuku pripravíme zásmažku.Klobásu nakrájame na malé kocky.Po 20-25 minútach,keď zmäkne kapusta aj zemiaky,pridáme údeninu a vmiešame zásmažku. Všetko zaprášime sladkou paprikou a necháme ešte chvíľu všetko povariť.Nakoniec polievku zalejeme smotanou a odstavíme z ohňa.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.