Kura na pekingský spôsob
6
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
50
dkg
kuracie prsia
1,5
dl
pomarančový džús
1/2
dkg
škrobová múčka
1
ks
cibuľa
25
dkg
karotka
25
dkg
zeler
50
dkg
brokolica
1,5
dkg
mletý zázvor
1,5
dkg
pomarančová kôra
2,5
dkg
mandle alebo orechy
podľa chuti
korenie, soľ
1
dl
olej
1
liter
kurací vývar
postup
1.
Na rozohriatej panvici zo všetkých strán opečieme kuracie mäso nakrájané na slížiky.Potom pridáme cibuľu nakrájanú na krúžky,mrkvu nahrubo nastrúhanú,zeler nakrájaný na kocky a brokolicu rozobranú na ružičky a znovu osmažíme.
2.
Medzitým vymiešame dohladka v pomarančovom džúse škrobovú múčku a vlejeme na panvicu.Zamiešame a dusíme,môžeme pritom podilevať kuracím vývarom.Na konci pridáme korenie,pomarančovú kôru nakrájanú na úzke slížiky a mandle,alebo orechy nasekané na hrubo.Podávame s ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.