Cesnakový krém so smotanou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
liter
vývar
1/4
liter
mlieko
1/4
liter
sladká smotana
30
g
hladká múka
5
ks
cesnakové strúčiky
1
PL
maslo
podľa chuti
opečené kocky žemle
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
1
hrsť
petržlenová vňať
postup
1.
Do nádoby vložme maslo a necháme rozpustiť,pridáme hladkú múku a dobre rozmiešame.Keď máme zápražku hotovú,znížime príkon a postupne pridávame studený vývar.Príkon zvýšime a stále miešame.Akonáhle krém dosiahne bod varu,pridáme mlieko a chvíľu povaríme.
2.
Nakoniec pridáme smotanu,rozdrvený cesnak,soľ,čierne korenie.Ešte raz privedieme do bodu varu a odstavíme.Podávame s osmaženými kockami žemle a posypeme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.