Hovädzia prírodná pečienka
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hovädzie zadné
1
ks
cibuľa
1
dl
biele víno
1
PL
olej
podľa chuti
soľ
1
dl
vývar
trochu
maslo
postup
1.
Hovädzie mäso umyjeme,očistíme,osušíme,osolíme a okoreníme.Nádobu jemne vymastíme tukom a rozohrejeme.Do nádoby vložíme mäso a zo všetkých strán prudko opečieme.
2.
Znížime príkon a vložíme cibuľu,ktorú orestujeme.Podlejeme vývarom a dáme do vopred vyhriatej rúry.Mäso pečieme bez pokrievky do mäkka.Počas pečenia podlievame.Pečieme asi 2 hodiny.
3.
Potom mäso vyberieme a do výpeku pridáme trochu vývaru a biele víno,necháme rozpustiť trochu masla a povaríme.Hovädziu pečienku krájame na tenké plátky a prelejeme prírodnou šťavou.Podávame zeleninový šalát.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.