Pridať recept

Mäsová polievka s krupicou

ingrediencie

1,5 litre
voda
400 g
hovädzie mäso
30 g
slezina
300 mg
hovädzie kosti
100 mg
koreňová zelenina
3 lístky
kel
1 ks
pór
30 g
cibuľa
50 g
krupica
podľa chuti
soľ,muškátový oriešok,petržlenová a zelerová vňať,
1/2 ks
zelená paprika
3 ks
celé čierne korenie

postup

1.
Do mierne teplej vody dáme umyté mäso a kosti,osolíme,pomaly varíme.Asi po dvojhodinovom varení pridáme zeleninu pokrájanú na kúsky,cibuľu aj so šupkou,celé čierne korenie,muškátový oriešok,trochu petržlenovej a zelerovej vňate a varíme do mäkka.
 
2.
Keď je mäso mäkké,polievku precedíme a zavaríme do nej hrubú krupicu,varíme ešte 5 minút.Potom servírujeme aj s kúskami mäsa.Ozdobíme pokrájanou vňaťou z petržlenu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať