Kokosová torta s broskyňami
8
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
6
ks
vaječný bielok
2
PL
škrobová múčka
700
ml
broskyňový kompót
250
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
vanilkový cukor
1
balíček
stužovač šľahačky
1
hrsť
kokosové lupienky na posypanie
Krém
100
ml
pomarančový džús
3
PL
práškový cukor
40
g
želatína
250
g
nízkotučný tvaroh
500
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka doň vmiešame cukor, kokosovú múčku, škrobovú múčku a cesto rozdelíme na dve časti.
2.
Na opačnú stranu plechu položíme papier na pečenie, dno tortovej formy naň obkreslíme, čím vytvoríme dve šablóny. Pripravenú bielkovú hmotu natrieme na vyznačenú šablónu a pečieme vo vyhriatej rúre približne 90 minút pri teplote 130°C. Pláty by sa mali pekne odlepiť od papiera.
3.
Pomarančovú šťavu a cukor zmiešame s tvarohom. Želatínu necháme v troške teplej vody napučať, vlejeme ju do tvarohovej zmesi a poriadne premiešame. Nakoniec vmiešame vyšľahanú smotanu s vanilkovým cukrom.
4.
Broskyne necháme odkvapkať a pokrájame ich na mesiačiky. Na dno tortovej formy dáme upečený plát, natrieme ju polovicou plnky a rozložíme na ňu broskyne. Zakryjeme ich zvyšnou plnkou, prikryjeme druhým plátom a takto pripravenú tortu dáme stuhnúť do chladničky na približne 4 hodiny.
5.
Smotanu vyšľaháme dotuha s vanilkovým cukrom a stužovačom. Rozotrieme ju po celej torte a posypeme ju kokosovými lupienkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.