Pridať recept

Kokosová torta s broskyňami

8
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

6 ks
vaječný bielok
2 PL
škrobová múčka
700 ml
broskyňový kompót
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
stužovač šľahačky
1 hrsť
kokosové lupienky na posypanie

Krém

100 ml
pomarančový džús
3 PL
práškový cukor
40 g
želatína
250 g
nízkotučný tvaroh
500 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka doň vmiešame cukor, kokosovú múčku, škrobovú múčku a cesto rozdelíme na dve časti.
 
2.
Na opačnú stranu plechu položíme papier na pečenie, dno tortovej formy naň obkreslíme, čím vytvoríme dve šablóny. Pripravenú bielkovú hmotu natrieme na vyznačenú šablónu a pečieme vo vyhriatej rúre približne 90 minút pri teplote 130°C. Pláty by sa mali pekne odlepiť od papiera.
3.
Pomarančovú šťavu a cukor zmiešame s tvarohom. Želatínu necháme v troške teplej vody napučať, vlejeme ju do tvarohovej zmesi a poriadne premiešame. Nakoniec vmiešame vyšľahanú smotanu s vanilkovým cukrom.
4.
Broskyne necháme odkvapkať a pokrájame ich na mesiačiky. Na dno tortovej formy dáme upečený plát, natrieme ju polovicou plnky a rozložíme na ňu broskyne. Zakryjeme ich zvyšnou plnkou, prikryjeme druhým plátom a takto pripravenú tortu dáme stuhnúť do chladničky na približne 4 hodiny.
5.
Smotanu vyšľaháme dotuha s vanilkovým cukrom a stužovačom. Rozotrieme ju po celej torte a posypeme ju kokosovými lupienkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Lyduska_sweet
23.8.2019 10:35 | |
+1 -0
Pekný deň, v zozname inteligencii Vám chýba kokosová mučka.