Pridať recept

Biela polievka z kostí a koreňovej zeleniny

Biela polievka z kostí a koreňovej zeleniny
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

1 kg
kostí obrastených mäsom
2 litre
voda
500 g
koreňová zelenina
30 g
maslo
50 g
hladká múka
40 g
maslo na zápražku
2 ks
bobkový list
3 ks
celé čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Dôkladne umyté kosti dáme variť do osolenej vody aj s bobkovým listom a celým čiernym korením.Varíme asi 2 hodiny a potom polievku precedíme.Očistenú a nadrobno nakrájanú zeleninu udusíme na masle za občasného podlievania vodou.
 
2.
Mäkkú zeleninu zalejeme vývarom z kostí a zahustíme zápražkou,ktorú pripravíme z masla a z nasucho opraženej múky.Mäso z kostí oberieme,pokrájame nadrobno a pridáme do polievky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...