Pridať recept

Ruská roštenka

ingrediencie

500 g
hovädzia roštenka
40 g
údená slanina
40 g
tuk
1 PL
chren,cvikla
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 PL
cvikla

postup

1.
Odblanenú umytú roštenku pokrájame na rezy,ktoré z oboch strán naklepeme,na okrajoch narežeme,osolíme,okoreníme.Slaninu pokrájame na prúžky,opražíme na rozohriatom tuku,vyberieme a dáme na tanier na teplé miesto.
 
2.
Vo výpeku opečieme rezy mäsa z oboch strán,trochu podlejeme vodou a prikryté dusíme do mäkka.Počas dusenia občas podlievame.Keď je mäso mäkké,dáme ho na teplú misu,polejeme šťavou a na každý rez dáme plátok slaniny a jemne postrúhaného chrenu s cviklou.Podávame s hranolkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať