Pridať recept

Hovädzie mäso s jablkami

ingrediencie

500 g
hovädzie mäso zo stehna
50 g
údená slanina
50 g
tuk
100 g
cibuľa
1 dl
červené víno
1 KL
hladká múka
podľa chuti
mleté čierne korenie, soľ

JABLKOVÁ ZMES

1 ks
cibuľa
15 g
maslo
4 ks
jablko

postup

1.
Mäso umyjeme,prešpikujeme slaninou,osolíme,okoreníme a na tuku zo všetkých strán prudko opečieme.Potom pridáme k mäsu nadrobno nasekanú cibuľu,trochu podlejeme vodou a prikryté dusíme.Počas dusenia mäso obraciame a podlievame.
 
2.
Mäkké mäso zalejeme vínom a dáme na chvíľu neprikryté do horúcej rúry zapiecť do červena.Potom mäso vyberieme,šťavu vydusíme na tuku,zaprášime múkou,popražíme,podlejeme vodou a ešte chvíľu povaríme.Šťavu pretrieme cez sito alebo rozmixujeme.Mäso pokrájame na tenké plátky,poukladáme na teplú misu a polejeme šťavou.
3.
JABLKOVÁ ZMES: Cibuľu pokrájame na tenké kolieska,speníme na masle,pridáme tenké a očistené plátky jablka a spolu udusíme do mäkka. Podávame s ryžou a jablkovou zmesou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať