Malinová torta
10
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
4
ks
vajce
100
g
maslo
180
g
práškový cukor
220
g
hladká múka
štipiek
soľ
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
250
ml
smotana na šľahanie
Krém
2
balíčky
vanilkový cukor
1
PL
želatína v prášku
500
ml
mlieko
400
ml
kyslá smotana
300
g
maliny
1
balíček
tortové želé
postup
1.
Žĺtky zmiešame s práškovým cukrom a na kocky nakrájaným maslom do peny. Pomaly pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, soľou a dvoma lyžicami smotany na šľahanie. Z tejto zmesi vymiešame hladké cesto. Prelejeme ho do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre na strednej mriežke.
2.
Medzitým si v miske zmiešame zvyšnú smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom. Z bielkov vymiešame tuhý sneh. Práškovú želatínu necháme vo vlažnom mlieku napučať, ručným elektrickým šľahačom ju zašľaháme do kyslej smotany a zmiešame s vyšľahanou šľahačkou a snehom.
3.
Upečený korpus vyberieme z rúry a necháme ho vychladnúť. Potom naň rozotrieme pripravený krém a tortu vložíme stuhnúť do chladničky.
4.
Na už stuhnutý krém uložíme maliny, zalejeme ich tortovým želé a necháme poriadne stuhnúť.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.