Pridať recept

Malinová torta

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
100 g
maslo
180 g
práškový cukor
220 g
hladká múka
štipiek
soľ
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
250 ml
smotana na šľahanie

Krém

2 balíčky
vanilkový cukor
1 PL
želatína v prášku
500 ml
mlieko
400 ml
kyslá smotana
300 g
maliny
1 balíček
tortové želé

postup

1.
Žĺtky zmiešame s práškovým cukrom a na kocky nakrájaným maslom do peny. Pomaly pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, soľou a dvoma lyžicami smotany na šľahanie. Z tejto zmesi vymiešame hladké cesto. Prelejeme ho do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre na strednej mriežke.
 
2.
Medzitým si v miske zmiešame zvyšnú smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom. Z bielkov vymiešame tuhý sneh. Práškovú želatínu necháme vo vlažnom mlieku napučať, ručným elektrickým šľahačom ju zašľaháme do kyslej smotany a zmiešame s vyšľahanou šľahačkou a snehom.
3.
Upečený korpus vyberieme z rúry a necháme ho vychladnúť. Potom naň rozotrieme pripravený krém a tortu vložíme stuhnúť do chladničky.
4.
Na už stuhnutý krém uložíme maliny, zalejeme ich tortovým želé a necháme poriadne stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať