Pridať recept

Demikát, FOTORECEPT

ingrediencie

500 g
zemiaky
1 ks
cibuľa
250 g
bryndza
1 ČL
mletá červená sladká paprika
250 ml
šľahačková smotana
3 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ, rasca, bobkový list

postup

Voňavá, sýta a tradičná polievka...

1.

Zemiaky umyjeme, očistíme,

Fotorecept: Demikát
Fotorecept: Demikát
Zdroj: sylweliee
 
2.

pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v malom množstve osolenej vody. Pridáme rascu, bobkový list a cibuľu.

Fotorecept: Demikát
Fotorecept: Demikát
Zdroj: sylweliee
3.

Pripravíme si bryndzu, mletú papriku a mlieko.

Fotorecept: Demikát
Fotorecept: Demikát
Zdroj: sylweliee
4.

Bryndzu vymiešame s mletou paprikou. Ak je bryndza príliš hustá, môžeme ju rozriediť mliekom.

Fotorecept: Demikát
Fotorecept: Demikát
Zdroj: sylweliee
5.

Vymiešanú bryndzu postupne pridávame do vriacej vody k uvareným zemiakom.

Fotorecept: Demikát
Fotorecept: Demikát
Zdroj: sylweliee
6.

Na záver do polievky vlejeme šľahačkovú smotanu a krátko povaríme.

Fotorecept: Demikát
Fotorecept: Demikát
Zdroj: sylweliee
7.

Ochutíme prelisovaným cesnakom.

Fotorecept: Demikát
Fotorecept: Demikát
Zdroj: sylweliee
8.

Dobrú chuť!:)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať