Pridať recept

Ryžové krokety

ingrediencie

1/2 dl
mlieko
10 g
maslo
soľ
30 g
ryža
10 g
syr
1 ks
vajce
múka
strúhanka
olej
30 g
šunka

postup

1.
Mlieko, maslo a trocha soli dáme zovrieť, pridáme 30 g prebranej umytej ryže, prikryjeme a udusíme. Potom primiešame syr a polovicu žĺtka, vlejeme na pomúčený lopár a necháme vychladnúť.
 
2.
Z vychladnutej ryže sformujeme pomúčenými rukami valčeky dlhé 5 cm a hrubé 2 cm, obalíme ich múkou, bielkom, strúhankou a vypražíme v rozpálenom oleji do červena.
3.
K 30 až 50 g uvarenej ryže môžeme pridať 30 až 50 g zomletej šunky alebo 50 g uvareného hrášku a posekanej petržlenovej vňate, prípadne 50 g uvarenej a pokrájanej miešanej zeleniny. Krokety môžeme podávať aj namiesto mäsa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
10 druhov zeleniny s najnižším obsahom kalórií
10 druhov zeleniny s najnižším obsahom kalórií
Ak chcete schudnúť, mali by ste si okrem iného vybrať nasledujúcich 10 druhov zeleniny.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
5 porcií ovocia a zeleniny denne by malo byť normou. To môže byť pomerne náročné. Najmä keď je skrinka...
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Máte radi čerstvé ovocie a zeleninu? Veľmi dobre, sú mimoriadne cennou súčasťou našej stravy. A hoci ich...