Ryžové krokety
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
dl
mlieko
10
g
maslo
soľ
30
g
ryža
10
g
syr
1
ks
vajce
múka
strúhanka
olej
30
g
šunka
postup
1.
Mlieko, maslo a trocha soli dáme zovrieť, pridáme 30 g prebranej umytej ryže, prikryjeme a udusíme. Potom primiešame syr a polovicu žĺtka, vlejeme na pomúčený lopár a necháme vychladnúť.
2.
Z vychladnutej ryže sformujeme pomúčenými rukami valčeky dlhé 5 cm a hrubé 2 cm, obalíme ich múkou, bielkom, strúhankou a vypražíme v rozpálenom oleji do červena.
3.
K 30 až 50 g uvarenej ryže môžeme pridať 30 až 50 g zomletej šunky alebo 50 g uvareného hrášku a posekanej petržlenovej vňate, prípadne 50 g uvarenej a pokrájanej miešanej zeleniny. Krokety môžeme podávať aj namiesto mäsa.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.