Pridať recept

FOTORECEPT: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp

Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica

ingrediencie

700 ml
ryžové mlieko
2 ks
vajce
200 g
pohánka
50 g
Hera
150 g
vlašské orechy
100 g
mrkva
2 PL
carob
2 PL
džem
1 KL
soľ
1/2 ks
citrón
3 hrste
hrozienka

postup

1.
Rozrobíme si ryžové mlieko, pridáme doňho 1KL soli a privedieme do varu. Potom pridáme prepláchnutú pohánku a na jemnom ohni varíme 5 minút za stáleho miešania.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
 
2.
Zdroj tepla vypneme, hrniec prikryjeme pokrievkou a pol hodiny necháme pohánku napučať.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
3.
Do vychladnutej kaše pridáme maslo, žĺtky z dvoch vajec, 2PL karobu alebo kakaa, 2PL ľubovoľného džemu a šťavu z polovice citróna.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
4.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do zmesy.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
5.
Ohňovzdornú misku vymažeme maslom a vložíme polovicu kaše. Posypeme nasekanými orechami.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
6.
Potom poukladáme nastrúhanú mrkvu a hrozienka.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
7.
Na koniec všetko uhladíme druhou polovicou kaše.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
8.
Pohánkový nákyp pečieme vo vyhriatej rúre 45 minút na 180 ° C a potom pri teplote 150 ° C aspoň 15 minút.
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Fotorecept: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
Zdroj: vacica
9.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
21.4.2015 19:17 | |
+1 -0
a samozrejme miesto hery, stužené tuky nepoužívam, som dala maslo...
Anonymný nick
21.4.2015 19:16 | |
+2 -0
(y) :3 :! práve som ho dorobila a zjedla, veľmi chutné, až nato, že treba určite menej mlieka, aby to malo dobrú konzistenciu, keďže som nevedela, musela som zahusiť špaldovou krupicou a špaldovou strúhankou, pridala som aj trochu javorového sirupu a miesto hrozienok som dala sušené višne, keďže hrozienka v jedle nemám rada a je to super, ešte by som skúsila do toho dať tvaroh nabudúce či zavárané ovocie....
aleana
10.6.2014 12:17 | |
+2 -0
je to zdravy recept az na tu Heru...
Podobné články
Zimná krupicová kaša bez lepku, cukru a laktózy
Zima v kuchyni vôbec nemusí byť bezfarebná. Nám farby chutia už od rána, začíname vždy so smoothie. Cez...
Pohankovakasa
Raňajkové recepty od Henriety Peškovičovej
Henrieta Peškovičová pre vás varí, rawí a pečie dobroty od výmyslu sveta v rámci projektu Varíme s Henrietou...
Varená pohánka
Zoznámte sa s pohánkou! 10 chutných receptov z pohánky
Výživná, zdravá a chutná surovina, ktorá skrátka nesmie chýbať vo vašom jedálničku.
Lagris pohánka
Pohánka – vedeli ste, že...?
Je prirodzene bezlepková a doslova plná zdraviu prospešných látok – obsahuje bielkoviny, glycidy, lipidy...
pohánka
Zabudnutá pohánka sa vracia na výslnie
Pohánka bola v minulosti považovaná za obilie chudobných, no dnes sa opäť zaradzuje do jedálničkov kvôli...
Pohánka, cícer, natural ryža – ako ich správne pripraviť?
Snažíte sa zaradiť do stravy racio potraviny, ako sú napríklad ryža natural, cícer či pohánka, no stále vám...