FOTORECEPT: Mrkvovo-orechový pohánkový nákyp
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
ml
ryžové mlieko
2
ks
vajce
200
g
pohánka
50
g
Hera
150
g
vlašské orechy
100
g
mrkva
2
PL
carob
2
PL
džem
1
KL
soľ
1/2
ks
citrón
3
hrste
hrozienka
postup
1.
Rozrobíme si ryžové mlieko, pridáme doňho 1KL soli a privedieme do varu. Potom pridáme prepláchnutú pohánku a na jemnom ohni varíme 5 minút za stáleho miešania.
2.
Zdroj tepla vypneme, hrniec prikryjeme pokrievkou a pol hodiny necháme pohánku napučať.
3.
Do vychladnutej kaše pridáme maslo, žĺtky z dvoch vajec, 2PL karobu alebo kakaa, 2PL ľubovoľného džemu a šťavu z polovice citróna.
4.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do zmesy.
5.
Ohňovzdornú misku vymažeme maslom a vložíme polovicu kaše. Posypeme nasekanými orechami.
6.
Potom poukladáme nastrúhanú mrkvu a hrozienka.
7.
Na koniec všetko uhladíme druhou polovicou kaše.
8.
Pohánkový nákyp pečieme vo vyhriatej rúre 45 minút na 180 ° C a potom pri teplote 150 ° C aspoň 15 minút.
9.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.