FOTORECEPT: Amarantovo-mrkvové rizoto s petržlenovou vňaťou
1
porcia
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
šálka
amarantové zrno
3
dl
voda
1
ks
mrkva
3
ks
cibuľa
4
PL
petržlenová vňať
1
KL
soľ
1
KL
kurkuma
1
KL
tekuté chilli
1
PL
ľanový olej
postup
1.
Cibuľu (3 malé alebo jedna veľká) nakrájame na mesiačiky a mrkvu na malé kocky. Obe suroviny osmažíme na olivovom oleji dohneda.
2.
K osmaženej cibuli a mrkve pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a amarantové zrno. Všetko zalejeme 3 dcl vody, prikryjeme a necháme na miernom plameni variť. Keď bude skoro všetka voda odparená, rizoto osolíme a okoreníme kurkumou a chilli. Necháme dovariť, pokým sa neodparí posledná voda.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.