FOTORECEPT: Francúzske zemiaky s údeným bôčikom
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
zemiaky
10
ks
vajce
4
ks
klobása
20
dkg
údený bôčik
podľa chuti
korenie
1
dl
smotany na varenie
postup
1.
10 vajíčok uvaríme na tvrdo. Necháme vychladnúť, očistíme, nakrájame na kolieska. Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky.
2.
Plech alebo zapekaciu misu pokropíme olejom a uložíme naň časť zemiakov. Zemiaky osolíme, pridáme klobásu nakrájanu na kolieska, vajíčka. Bôčik nakrájame na menšie kúsky a pridáme ho k zemiakom a vajíčkam.
3.
Prikryjeme zvyšnými zemiakmi, jemne osolíme.
4.
Pridáme smotanu na varenie a 1/2 dcl vody.
5.
Zemiaky posypeme sladkou červenou mletou paprikou.
6.
Prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 220°C 50 minút. Po 50 minútach dáme dole alobal a pečieme ešte 7 minút. Podávame s cviklou.
7.
Dobrú chuť!:)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sylweliee
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.