Hubová pizza
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
500
g
hladká múka
300
ml
vlažná voda
40
g
droždie
3
PL
olivový olej
štipiek
soľ
Obloha
250
g
šampiňóny
2
ks
cibuľa
3
ks
jarná cibuľka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
6
PL
kečup
trochu
olej
200
g
tvrdý syr na posypanie
postup
1.
Šampiňóny pokrájame na väčšie kolieska, dochutíme soľou a opražíme ich na troche rozpáleného oleja. Preložíme ich na tanier a na tom istom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Necháme ju vychladnúť.
2.
Vo vlažnej vode necháme vykysnúť rozmrvené droždie. Do misky nasypeme múku, droždie, olej, soľ a vypracujeme vláčne cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na tvar plechu alebo môžeme spraviť 4 maličké pizze.
3.
Pripravené cesto potrieme kečupom, posypeme 1/4 syra, obložíme pripravenými hubami a cibuľou. Posypeme zvyšným syrom a pečieme vo vyhriatej rúre do chrumkava.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.