Pridať recept

Kakaovo-perníkové muffiny s fondánom

20
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

50 g
kakao
240 ml
horúca voda
115 g
zmäknuté maslo
150 g
cukor
1 balíček
vanilínový cukor
2 ks
vajce
175 g
hladká múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do perníka

Na ozdobenie

1 balíček
fondán
trochu
strieborné perličky

postup

1.
Na prípravu cesta dôkladne rozmiešame kakao v horúcej vode a necháme pri izbovej teplote vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni zmäknuté maslo s cukrom a vanilínovým cukrom. Postupne pridávame po jednom vajcia a vyšľaháme dohladka. Prisypeme múku s kypriacim práškom do perníka a na záver pridáme už pripravenú kakaovú zmes. Cesto vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka.
 
2.
Do formy na muffiny vložíme papierové košíčky a naplníme ich asi do 2/3 cestom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 170 °C Teplovzdušná rúra: 150 °C Plynová rúra: stupeň 2 Doba pečenia: asi 20 minút
3.
Po upečení vyberieme košíčky z formy na muffiny a necháme vychladnúť.
4.
Na ozdobenie pocukrujeme dosku práškovým cukrom a fondán rozvaľkámena obdĺžnik s dĺžkou rolády a hrúbkou asi 2 – 3 mm. Pomocou formičiek (napr. kvetinky, hviezdičky, srdiečka) povykrajujeme ľubovoľné tvary a umiestnime ich na muffiny. Fondán k cestu prilepíme tubičkou.
5.
Z fondánu vytvoríme ružičky.
6.
Muffiny dozdobíme striebornými perličkami, ktoré k cestu tiež prilepímepomocou bielej tubičky a nakoniec okolo papierového košíčka uviažeme stužku.
7.
Postup na tvorbu ružičiek: Fondán vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Okraje koliesok sploštíme/stenčíme oblou stranou lyžice. Tým dosiahneme prirodzenejší efekt okvetných lístkov.
8.
Jedno koliesko zrolujeme (bude tvoriť stred ružičky). Zvyšné kolieska pevne pritlačíme okolo stredu ružičky (vytvoríme tak okvetné plátky). Na jednu ružičku použijeme približne 5 okvetných plátkov. Hotové ružičky necháme stuhnúť pri izbovej teplote (asi 30 minút). Spodnú štvrtinu môžeme odrezať pomocou ostrého noža, aby ružička na torte lepšie sedela. Ružičky prilepíme k torte pomocou bielej tubičky alebo jej miernym navlhčením vodou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať