Pridať recept

Šampiňónová žemľovka

ingrediencie

6 ks
rožok
1 ks
cibuľa
250 g
šampiňóny
60 g
tvrdý syr
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
mleté hubové korenie
6 ks
vajce
250 ml
kyslá smotana
50 g
údený syr
trochu
olej
2 PL
petržlenová vňať

postup

1.
V panvici na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme na menšie kúsky nakrájané šampiňóny, soľ a chvíľu dusíme. Dochutíme soľou, čiernym a hubovým korením.
 
2.
Do ešte teplej zmesi primiešame nastrúhaný syr a necháme ho rozpustiť. Odstavíme z ohňa a vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Vajcia vyšľaháme, vmiešame k nim kyslú smotanu, soľ, korenie, polovicu nastrúhaného tvrdého syra a premiešame.
3.
Rožky nakrájame na kolieska a polovicu z nich rozložíme do vymastenej zapekacej misy tesne vedľa seba. Polejeme tretinou vajíčkovej zmesi, prikryjeme hubami, znova polejeme tretinou zmesi a pridáme zvyšnú časť rožkov. Prelejeme zvyšnou vajíčkovou zmesou, posypeme nastrúhaným syrom a pečieme vo vyhriatej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať