Pridať recept

Huby zapečené so zemiakmi

4
porcie
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
uvarené zemiaky v šupke
200 g
suchohríby
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olej
2 ks
vajce
80 g
tvrdý syr
1 PL
kyslá smotana
100 ml
sladká smotana

postup

1.
Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť, ošúpeme ich a nakrájame na kolieska. Tvrdý syr si postrúhame na hrubom strúhadle. Polovicu už vychladnutých zemiakov poukladáme do vymastenej zapekacej nádoby, dochutíme soľou a posypeme štvrtinou syra.
 
2.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kúsky nakrájané huby, soľ a krátko dusíme na miernom ohni. Odstavíme a necháme celú zmes vychladnúť.
3.
Na pripravené zemiaky navrstvíme hubovú zmes, zasypeme ich ďalšou štvrtinou syra a zakryjeme zvyšnou časťou zemiakov. V miske si rozmiešame vajíčka a zmiešame ich aj s kyslou aj sladkou smotanou. Primiešame zvyšnú časť syra, soľ, korenie a poriadne premiešame.
4.
Touto zmesou zalejeme zemiaky. Pečieme ich vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 45 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...