Pridať recept

Marcipánová torta s karamelovým krémom

Marcipánová torta s karamelovým krémom
Zdroj: gurmanka
8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

6 ks
vajce
300 g
kryštálový cukor
6 PL
perlivá voda
110 g
hladká múka
110 g
polohrubá múka
20 g
kakao
9 g
kypriaci prášok do pečiva

Krém

7 PL
kryštálový cukor
300 ml
mlieko
1 balíček
karamelový puding
1 konzerva
Salko
625 g
maslo

Ozdoby

200 g
marcipán
trochu
práškový cukor
podľa chuti
ozdoby

postup

1.
V miske vymiešame vajíčka s cukrom, pridáme perlivú vodu, obe múky, kakao, kypriaci prášok do pečiva a vymiešame hladké cesto. Nalejeme ho do vymastenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na 3 časti.
 
2.
V menšom hrnci roztopíme cukor na hnedkastý karamel. Prilejeme 2/3 mlieka a karamel necháme roztopiť. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame karamelový prášok a vlejeme ho do hrnca. Varíme približne 2 minúty a takto pripravený puding necháme vychladnúť.
3.
Maslo vymiešame v miske, pridáme už vychladnutý puding a rozšľaháme ho ručným mixérom na jednotnú hmotu. Primiešame uvarené salko a krém poriadne vyšľaháme. Takto pripraveným krémom potrieme všetky tri vrstvy korpusu a tortu necháme stuhnúť v chladničke.
4.
Pracovnú dosku poprášime práškovým cukrom a marcipán vyvaľkáme do potrebnej veľkosti. Preloložíme ho pomocou valčeka na vychladnutú tortu a povrch uhladíme. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie, necháme stuhnúť v chladnička môžeme servírovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie