Pridať recept

Špenátová polievka so zázvorom

ingrediencie

1 ks
cibuľa
1 ks
topinambur
1 ks
pór
500 g
špenát
30 g
zázvor
500 ml
zeleninový vývar
1 liter
voda
2 PL
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierenie
trochu
olivový olej
2 hrste
chlebové krutóny

postup

1.
Na troche rozpáleného oleja v hrnci opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme olúpaný a nadrobno nakrájaný topinambur, na malé kolieska nakrájaný pór, špenát a na malé kocky nakrájaný zázvor. Prilejeme horúci vývar, vodu a na miernom ohni varíme domäkka.
 
2.
Pripravenú polievku rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a podávame s chlebovými krutónmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať