Pridať recept

Hovädzia polievka s haluškami

4
porcie
135
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hovädzie mäso
2 ks
špiková kosť
5 ks
celé nové korenie
5 ks
celé čierne korenie
500 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
300 g
rezance
1 PL
petržlenová vňať

Pečeňové knedličky

150 g
hovädzia pečeň
1 strúčik
cesnaku
štipiek
soľ
1 KL
petržlenová vňať
1 PL
rastlinný tuk
1 ks
žĺtok
trochu
strúhanka

postup

1.
Hovädzie mäso a kosť umyjeme, osušíme a vložíme do väčšieho hrnca. Prilejeme približne 2 litre vody, obe korenia, polievku privedieme k varu a varíme dokým mäso nebude mäkké.
 
2.
V priebehu varenia zbierame občas z povrchu vody penu. Hotový vývar precedíme cez jemné sitko. Koreňovú zeleninu nakrájame na malé kocky a pridáme ju do hotovej polievky. Potom ešte pridáme cibuľu a cesnak nakrájaný nadrobno.
3.
Pečeň pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, majoránku, žĺtok a zmes poriadne premiešame. Zahustíme strúhankou a tvarujeme malé guľôčky. Pridáme ich do polievky a keď vyskočia navrch, sú hotové.
4.
Hotovú polievku podávame s uvarenými rezancami, posypanú petržlenovou vňaťou a kúskami nakrájaného mäsa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať