Pridať recept

FOTORECEPT: Far - bretónsky slivkový koláč

Fotorecept: Far - bretónsky slivkový koláč
Zdroj: eruska25

ingrediencie

4 ks
vajce
160 g
krupicový cukor
1 ČL
vanilkový cukor
170 g
polohrubá múka
90 g
maslo
1/2 ČL
soľ
700 ml
mlieko
2 PL
rum
150 g
sušené slivky

postup

1.
Slivky si vopred namočíme do rumu.
Fotorecept: Far - bretónsky slivkový koláč
Fotorecept: Far - bretónsky slivkový koláč
Zdroj: eruska25
 
2.
Prevaríme mlieko, zamiešame do neho maslo so soľou. Kúsok masla si necháme na vymazanie formy.Odstavíme, prilejeme rum a necháme vychladnúť.
Fotorecept: Far - bretónsky slivkový koláč
Fotorecept: Far - bretónsky slivkový koláč
Zdroj: eruska25
3.
Hlbší pekáč, nesmie byť dvojdielny, lebo cesto je tekuté, vymažeme maslom. Mala som rozmery 22x22 cm. Na dno rozložíme scedené slivky.
Fotorecept: Far - bretónsky slivkový koláč
Fotorecept: Far - bretónsky slivkový koláč
Zdroj: eruska25
4.
Do veľkej misy rozklepeme vajíčka, prešľaháme, pridáme cukry, šľaháme mixérom do penista. Vychladnuté mlieko s maslom a rumom pomaly prilievame tenkým pramienkom za stáleho šľahania do vajíčkovej hmoty. Po malých častiach pridávame múku a dôkladne zašľahávame.Hmota je hustá, ale stále tekutá.
Fotorecept: Far - bretónsky slivkový koláč
Fotorecept: Far - bretónsky slivkový koláč
Zdroj: eruska25
5.
Rúru vyhrejeme na 200 st. C. Na slivky v pekáči pomaly nalejeme cesto, aby sa neposúvali.
Fotorecept: Far - bretónsky slivkový koláč
Fotorecept: Far - bretónsky slivkový koláč
Zdroj: eruska25
6.
Pečieme 80 minút. V polovici pečenia znížime teplotu o 20 st. C. Po upečení necháme ešte 5 minút vo vyhriatej rúre.
Fotorecept: Far - bretónsky slivkový koláč
Fotorecept: Far - bretónsky slivkový koláč
Zdroj: eruska25
7.
Krájame vychladnuté na rezy.
Fotorecept: Far - bretónsky slivkový koláč
Fotorecept: Far - bretónsky slivkový koláč
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuzana1710
1.3.2014 20:50 | |
+5 -0
trochu som sa bala tej konzistencie a tych 80 minut,ale vsetko dopadlo ok a kolac je neskutocne vynikajuci...od dnes nas najoblubenejsi ;)
eruska25
31.1.2014 16:46 | |
+3 -0
Kto ho pôjde piecť, dajte, prosím, PLNOTUČNÉ mlieko.
dorisa
31.1.2014 17:39 | |
+2 -1
Erika,iné ani nepoužívam, ďakujem
dorisa
30.1.2014 15:33 | |
+1 -0
aj ja si receptík ukladám, koláč vyzerá vábne 8:|
Podobné články
Slivky
Slivky štartujú sezónu vo famóznych koláčoch
Sedem slivkových dezertov, na ktoré sa nezabúda.
Sand cake with plums on a wooden background
Slivkové dezerty, po ktorých sa len tak zapráši. Tie najlepšie koláče na svete!
Sladké potešenie v podobe slivkových dezertov, ktoré potešia celú rodinu.
TOP
Zbierka 20 receptov na tie najlepšie slivkové koláče: Toto je spôsob, ako odkôstkujete slivky za menej ako 10
Zbierka 20 receptov na tie najlepšie slivkové koláče: Toto je spôsob, ako odkôstkujete slivky za menej ako 10 sekúnd, vyskúšajte!
Sladké, chutné a navyše aj zdravé. Ak ste sa ešte nerozhodli čo dnes upiecť, vyberte si z našej bohatej ponuky...
Tento bleskový koláč nepotrebuje formu! Galetka vás očarí svojou nedokonalou krásou
Tento bleskový koláč nepotrebuje formu! Galetka vás očarí svojou nedokonalou krásou
Alternatíva k nášmu obľúbenému ovocnému koláču? Francúzska galette (galetka)! Ide o chrumkavý koláč,...
VIDEO: Slivkovo-makový koláč. Toto je NAJÚŽASNEJŠÍ KOLÁČ na svete, zvládnete ho bez odmerky, lyžicový recept
Jemný LYŽICOVÝ slivkovo-makový koláč, ako odmerka vám poslúži obyčajná lyžica, VIDEORECEPT
Slivkovo-makový koláč, ktorý máte hotový raz-dva. Je sladký, šťavnatý a dokonale jemný.
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...