Pridať recept

FOTORECEPT: Zapečená zelenina s brokolicou

Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Zdroj: damisa

ingrediencie

6 ks
zemiaky
1 ks
brokolica
1 ks
cibuľa
100 g
oravská slanina
1 PL
olej
200 g
miešaná zelenina
400 g
kyslá smotana
200 ml
mlieko
2 ks
vajce
1 KL
soľ
1 ČL
rascačierne korenie

postup

1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu a slaninku orestujeme na oleji. Zemiaky pokrájame nadrobno, uložíme do zapekacej misy
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Zdroj: damisa
 
2.
Orestovanú cibuľu a zeleninu/ja som dala mrazenú zeleninu, ale môže sa daťaj čerstva podľa chuti/ dáme na zemiaky, osolíme, okoreníme a spolu premiešame.
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Zdroj: damisa
3.
Navrch poukladáme pokrájanú brokolicu na menšie kúsky.
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Zdroj: damisa
4.
V miske rozmiešame vajcia, smotanu a mlieko
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Zdroj: damisa
5.
a zalejeme zeleninu tak, aby bola všetka ponorená.
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Zdroj: damisa
6.
Dáme zakryté piecť do vyhriatej rúry na 180 st. na 60 min., potom odkryjeme a necháme ešte 10-15 min. zapiecť, aby sa zapiekol aj vrch.
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Fotorecept: Zapečená zelenina s brokolicou
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Stonky brokolice nevyhadzujte. Pozrite sa, ako ich môžete použiť
Stonky brokolice nevyhadzujte: Pozrite sa, ako ich môžete použiť!
Brokolica je jednou z tých druhov zeleniny, ktoré buď milujete, alebo nenávidíte. Jej zelená farba a intenzívna...
Zapekané cestoviny
12 vecí, ktorým sa vyhnúť pri zapekaní a 12 overených receptov na zapekané dobroty
Máte radi zapekané jedlá, ale stále sa vám nedaria tak, ako ich poznáte z reštaurácie či od rodičov? Hoci...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...