FOTORECEPT: Maková torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
4
dl
kryštálový cukor
2
ČL
prášok do pečiva
4
dl
celý mak
Krém
500
ml
mlieko
2
balíčky
Zlatý klas
10
dkg
práškový cukor
20
dkg
Hera
podľa chuti
broskyňový džem
podľa chuti
čokoládová poleva
podľa chuti
pár kvapiek rumu
postup
1.
Zo 6 bielkov a 4 dcl kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme 6 žĺtkov, 4 dcl hladkej múky, do ktorej sme zamiešali 2 KL prášku do pečiva, pridáme 1 dcl studenej vody a 4 dcl celého maku. Všetko premiešame v mixéri, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme pri teplote 200°C 30 minút. Po upečení stiahneme papier na pečenie.
2.
Krém: do 500 ml mlieka nasypeme 2 Zlaté klasy a uvaríme podľa návodu. 10dkg práškového cukru vymiešame s 20dkg Herou a postupne pridáme k vychladnutému krému.
4.
Koláč rozkrojíme na 1/2, jednu polovicu dáme na tácku, potrieme broskyňovým džemom a pridáme plnku.
7.
Dobrú chuť!:)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sylweliee
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.