Pridať recept

FOTORECEPT: Maková torta

ingrediencie

6 ks
vajce
4 dl
kryštálový cukor
2 ČL
prášok do pečiva
4 dl
celý mak

Krém

500 ml
mlieko
2 balíčky
Zlatý klas
10 dkg
práškový cukor
20 dkg
Hera
podľa chuti
broskyňový džem
podľa chuti
čokoládová poleva
podľa chuti
pár kvapiek rumu

postup

1.
Zo 6 bielkov a 4 dcl kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme 6 žĺtkov, 4 dcl hladkej múky, do ktorej sme zamiešali 2 KL prášku do pečiva, pridáme 1 dcl studenej vody a 4 dcl celého maku. Všetko premiešame v mixéri, položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme pri teplote 200°C 30 minút. Po upečení stiahneme papier na pečenie.
Fotorecept: Maková torta
Fotorecept: Maková torta
Zdroj: sylweliee
 
2.
Krém: do 500 ml mlieka nasypeme 2 Zlaté klasy a uvaríme podľa návodu. 10dkg práškového cukru vymiešame s 20dkg Herou a postupne pridáme k vychladnutému krému.
Fotorecept: Maková torta
Fotorecept: Maková torta
Zdroj: sylweliee
3.
K broskyňovému džemu pridáme pár kvapiek rumu.
Fotorecept: Maková torta
Fotorecept: Maková torta
Zdroj: sylweliee
4.
Koláč rozkrojíme na 1/2, jednu polovicu dáme na tácku, potrieme broskyňovým džemom a pridáme plnku.
Fotorecept: Maková torta
Fotorecept: Maková torta
Zdroj: sylweliee
5.
Priložíme druhý plát.
Fotorecept: Maková torta
Fotorecept: Maková torta
Zdroj: sylweliee
6.
Vrch polejeme roztopenou čokoládou na varenie.
Fotorecept: Maková torta
Fotorecept: Maková torta
Zdroj: sylweliee
7.
Dobrú chuť!:)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať