Pridať recept

Grilovaný filetovaný losos a pyré z bielej fazuľky

Grilovaný filetovaný losos a pyré z bielej fazuľky
Zdroj: SefkucharLaciHornacek

ingrediencie

400 g
losos bez kože
1 ČL
korenie ružové
1 PL
maslo
1 vetvička
šalvia
4 ks
čakanka biela puky
4 ks
červená cibuľa
1 ks
zeler stopkový
10 ks
cherry paradajky
1 ks
cesnaku
trochu
olivový olej
trochu
soľ
trochu
korenie
700 g
sterilizovaná biela fazuľa

postup

1.
Stopkový zeler nakrájame zošikma na 3-4 cm dlhé kúsky, vňať odložíme a nahrubo natrháme červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky 1/6. Paradajky prekrojíme na polovice, cesnak nakrájame na tenké plátky. V panvici na olivovom oleji opekáme zeler, po 4 minutách pridáme cibuľu a za stáleho miešania opekáme na prudkom ohni aby zelenina nepúšťala vodu a nezačala sa dusiť.
 
2.
Keď je zelenina polomäkká, pridáme paradajky a po cca 3 minutách cesnak, krátko opečieme. Tu je dôležité, aby zelenina nepúšťala vodu a cesnak sa orestoval na oleji. Kvôli chuti, pozor nepripáliť, zhorkne. Na záver okoreníme, osolíme a pridáme zelerovú vňať.
3.
Medzitým opečieme porcie ryby na malom množstve olivového oleja z obidvoch strán (cca 4 + 4min) dozlatista, osolíme posypeme ružovým korením ovoniame štyrmi lístkami šalvie a pridáme maslo.
4.
Fazuľu zohrejeme s minimálym množstvom nálevu, ochutíme soľou korením a spolu s olivovým olejom potlačíme vidličkou alebo premixujeme ponorným mixérom, nie úplne dohladka. Ochutíme petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať