Pridať recept

Gemerské guľky

ingrediencie

1 kg
zemiaky
200 g
polohrubá múka
200 g
hladká múka
250 g
pomleté údené uvarené mäso
2 ks
vajce
5 strúčikov
cesnaku
1 PL
majoránka
trochu
soľ
2 ks
cibuľa
2 PL
bravčová masť
150 g
údená slanina
1 kg
kyslá kapusta
soľ, rasca, bobkový list

postup

1.
500g uvarených a 500g surových zemiakov postrúhame najemno. Pridáme 2 vajcia, po 200g hladkej a hrubej múky, 5 prelisovaných strúčikov cesnaku, 1 PL majoránky, soľ zamiešame a formujeme guľky vo veľkosti vajca.
 
2.
Varíme v osolenej vode. Keď vyplávajú, povaríme ešte 3-5 min, vyberieme a omastíme výpekom zo slaninky.
3.
Na panvici opečieme 150g nadrobno nakrájané kocky slaninky a dve cibule. 1 kg kyslej kapusty opečieme na bravčovej masti, ochutíme rascou a bobkovým listom.
4.
Prekrojené guľky podávame na kapuste, preliate cibuľkou a slaninkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
adeleida
4.2.2014 18:29 | |
+8 -1
V recepte sa spomína 250 g pomleté údené uvarené mäso. Čo s ním ? :?
AMOR414
4.1.2015 10:59 | |
+3 -1
To maso ma byt vo vnutri tej gulky zo zemiakoveho cesta