Pridať recept

Srnčí chrbát na červenom víne

ingrediencie

1 kg
srnčí chrbát
50 g
údená slanina
40 g
olej
2 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
2 ks
zrnko borievky
1 dl
červené víno
1/4 liter
kyslá smotana
1 KL
maizena
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika

postup

1.
Mäso umyjeme,odblaníme,prešpikujeme prúžkami slaniny,osolíme,okoreníme a z jednej strany prudko opečieme.Potom mäso obrátime,posypeme mletou paprikou,pridáme pokrájanú cibuľu,mrkvu,borievky,prikryjeme a za občasného podlievania dusíme.
 
2.
Mäkké mäso vyberieme,šťavu podlejeme vínom,pridáme smotanu,v ktorej sme rozhabarkovali maizenu,dobre povaríme a omáčku pretrieme alebo rozmixujeme.Mäso pokrájame a polejeme šťavou.Podávame s knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať