Pridať recept

Špaldové palacinky s plnkou

4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
špaldová múka
200 ml
mlieko
200 ml
voda
1 ks
vajce
štipiek
soľ
1 PL
trstinový cukor
trochu
maslo

Plnka

250 g
Mascarpone
1 balíček
vanilkový cukor
5 PL
Salko
6 PL
plnotučné mlieko
100 g
červené ríbezle

postup

1.
V miske zmiešame múku, mlieko, vodu, vajíčko, soľ a cukor. Cesto necháme približne 20 minút odstáť a potom na panvici z rozpáleným maslom postupne upečieme palacinky.
 
2.
Mascarpone zmiešame s cukrom, so Salkom a s mliekom. Vymiešame krém, do ktorého zľahka vmiešame umyté ríbezle.
3.
Pripravené palacinky naplníme plnkou, preložíme na trojuholníky a podávame ešte teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.