Pridať recept

Zapečená zemiaková kaša

ingrediencie

600 g
zemiaky
50 ml
vlažné mlieko
100 g
maslo
1 ks
žĺtok
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Scedíme ich, pridáme vlažné mlieko a maslo. Dochutíme soľou, vymiešame hladkú kašu.
 
2.
Kašu preložíme do ohňovzdornej zapekacej misy vymastenej maslom, potrieme žĺtim a pečieme pri teplote 200°C približne 10 minút.
3.
Podávame namiesto obyčajnej zemiakovej kaše najlepšie k mäsu.
4.
TIP: Z kaše môžeme upiecť aj rôzne tvary ako srdiečko, kolieska, slimákov a takto pripravené tvary zapiecť v rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tradičná zemiaková fučka, chamuľa
Kedysi jedlo chudobných, dnes rodinný poklad! Babičkina CHAMUĽA či zemiaková FUČKA si pohár kyslého mlieka či žinčice priam pýta!
Najjednoduchšie jedlo na svete a pritom neskutočná pochúťka. Staré mamy vedeli, čo pripraviť, aby všetkým chutilo!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...