Pridať recept

Diviak s červeným vínom

ingrediencie

1 kg
mäso z diviaka
60 g
slanina
40 g
bravčová masť
2 dl
červené víno
3 KL
šípkový lekvár
2 KL
ríbezľový lekvár
1 KL
horčica
podľa chuti
citrónová šťava a kôra,trocha cukru

MORIDLO

1/2 liter
voda
1 dl
ocot
100 g
koreňová zelenina
50 g
cibuľa
1 ks
bobkový list
podľa chuti
celé čierne korenie,borievky,tymian,rasca,soľ

postup

1.
Umyté mäso dáme do moridla a odložíme na chladné miesto,pričom ho každý deň obraciame.Po 4 až 5 dňoch mäso vyberieme,prešpikujeme slaninou a na masti zo všetkých strán opečieme.
 
2.
Potom ho do polovice podlejeme moridlom,pridáme zeleninu s korením z moridla,víno,pomaly dusíme.Pred dokončením pridáme šípkový a ríbezľový lekvár,horčicu,trochu postrúhanej citrónovej kôry a cukor.Mäkké mäso vyberieme,pokrájame,šťavu dochutíme citrónovou šťavou a precedíme.
3.
MORIDLO:Vodu,ocot,pokrájanú zeleninu,cibuľu,pár zrniek korenia a borievok,bobkový list,trochu tymianu,rasce a soli povaríme 5 minút a necháme vychladnúť.Podávame s knedľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať