Pridať recept

Moravské koláče

ingrediencie

400 g
hrubá múka
50 g
práškový cukor
štipiek
soľ
2 dl
mlieko
1 ks
vajce
2 ks
žĺtok
60 g
maslo
1 ks
kvások
150 g
slivkový lekvár
250 g
jemný tvaroh
1 ks
žĺtok
60 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Z mlieka, práškového cukru, droždia a hrubej múky si pripravíme kvások. Múku, práškový cukor, trošku soli, v mlieku rozšľahané vajce, žĺtky a rozpustené maslo zmiešame do cesta. Do cesta pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto a odložíme na teplé miesto kysnúť.
 
2.
Cesto po vykysnutí rozvaľkáme a s formičkami vykrajujeme kolieska. Kolieska naplníme lekvárom a tvarohovou plnkou.
3.
Tvarohovú plnku pripravíme z tvarohu, žĺtka, práškového cukru, vanilkového cukru. Pred pečením povrch potrieme žĺtkom a pečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Milované moravské koláče v
Milované moravské koláče v 3 troch vynikajúcich verziách
Tradičné koláčiky, ktoré predstavujú prechod medzi pečenými buchtami a valašským frgálom.
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Kysnuté rožteky bez plnky
Fantastické kysnuté rožteky: Sú také dobré, že nepotrebujú žiadnu plnku
Pripravte si tieto vynikajúce sladké rožky k rannej či poobedňajšej káve.
Prepadávaný tvarohový koláč
Hrnčekový PREPADÁVANÝ tvarohový koláč s kyslým mliekom, recept aj pre začiatočníkov
Hľadáte inšpiráciu, čo upiecť cez víkend? Máme pre vás úžasný kakaový koláč s bohatou porciou tvarohu.
Valašský frgál
Vyskúšajte frgál: Okrem povestnej slivovice pripravujú na Valašsku aj tento tradičný koláč
Valašský frgál poteší všetkých milovníkov kysnutého cesta a sladkých plniek.
Poctivé moravské koláče: 15 receptov na koláčovú klasiku z Moravy
Poctivé moravské koláče: 15 receptov na koláčovú klasiku z Moravy
Voňavé kysnuté cesto, sladká plnka a bohatá posýpka sú charakteristické pre tradičné moravské koláče,...